Ny konsernsjef i Sotra Gruppen

Gründer og ingeniør Jarle Vindenes startet virksomheten i 1980, og har siden vært leder for konsernet. Jarle fortsetter som styreleder i Sotra Gruppen AS, men ønsker med dette å tre ut av daglig leder rollen i moden alder.

Rikard Toft Ledang er ansatt som ny konsernsjef i Sotra Gruppen.

Konsernet Sotra Gruppen består av selskapene Sotra Gruppen AS, Sotra Contracting AS (SOCON), Sotra Anchor & Chain AS, SOCON Norheimsund Sveis AS og Nordheimsund Eiendom AS. Konsernet har ca. 60 ansatte og omsatte for om lag 150 millioner kroner i 2021, med et positivt resultat.

Styret er svært tilfreds med ansettelsen av Ledang som ny konsernsjef. Han er utviklingsorientert, positiv og tydelig og har et stort engasjement både på og utenfor jobb. Vi føler oss trygge på at han er rett person til å videreutvikle Sotra Gruppen i en spennende brytningstid. Han har et imponerende nettverk som vi sammen kan bygge videre på, sier Vindenes.

Rikard Toft Ledang kommer fra stillingen som daglig leder i Vest Næringsråd. Han har tidligere erfaring fra bank og finans, i tillegg til ulike lederroller i næringslivet. Han har nylig gjennomført en mastermodul i innovasjon og brytningstid på NHH.

Jeg ser frem til å ta fatt på de mulighetene og utfordringene som følger med stillingen, lære konsernet å kjenne og i samarbeid med medarbeiderne bidra til at Sotra Gruppen befester og utvikler sin enestående posisjon som en verdensledende leverandør og lokalt forankret familiebedrift. Kanskje jeg kan skape engasjement for innovasjon i Sotra Gruppen, i en spennende brytningstid fremover. Jeg tror Sotra Gruppen, med sine 42 års erfaring, gode renommé, unike beliggenhet og dyktige medarbeidere, har alle forutsetning for å klare det.

Ledang tiltrer stillingen i løpet av høsten 2022, og Vindenes vil fungere som konsernsjef frem til det. Deretter vil han fungere som styreleder i morselskapet.

 

Kontaktpunkt:

Jarle Vindenes  jarle@sotragruppen.no mob: 982 09 802

Rikard Toft Ledang rikard@vnr.no mob: 452 80 869